Lär känna talarna på Expo Lön 2024

Mörkhårig vit kvinna som sitter i en publik. Hon klappar händer. Bredvid och bakom henne sitter andra människor.

Nu närmar det sig Expo Lön 2024. I februari drar vi igång vår lilla turné. Vi värmer upp genom att ta pulsen på våra talare. 

Joel Köhl - Effektivisera arbetet med AI och automatisering

I Joels pass utforskas hur lönarbetet förändras och hur nya löneroller växer fram i kölvattnet av denna teknologiska utveckling. Vi kommer också att titta närmare på vilka färdigheter och kompetenser som krävs för att du ska kunna växa in i nya löneroller - så att du kan använda den teknologiska utvecklingen till din fördel! 

Vad ser du mest fram emot inför Expo Lön?
Att få träffa kollegor från branschen som brinner för lön lika mycket som jag själv. Lönebranschen är liten till antalet men det finns en stor gemenskap.

Vad vill du att besökarna ska ta med sig från ditt pass?
Det vore drömmen om man kunde gå från mitt pass med känslan av att ens framtid ser ljus ut! Att man ser digitalisering som något positivt och som en möjliggörare för än själv och sin egen karriär.  

Varför tycker du att det är viktigt att prata om AI?
Ny teknik sveper in över världen med en rasande fart. Det är nu lönebranschen bestämmer vilken roll vi ska ha i den framtida lönehanteringen. Vi har själva valet att ta en större plats i vår organisation och definiera vad digitaliseringen innebär för oss. Gör vi inte kommer någon annan att göra det åt oss och det vill vi inte.

Caroline Giannias Kaib - Att jobba i en ständigt föränderlig bransch

Caroline kommer utforska det spännande och dynamiska yrket lönekonsult. I hennes föreläsning kommer att dyka in i grunderna av lönehantering, från de första stegen i löneprocessen till att utforska innovativa sätt att hantera information och samarbeta strategiskt. 

Vad ser du mest fram emot inför Expo Lön?
Jag ser fram emot att träffa alla lönekonsulter på Expo Lön och dela upplevelser och insikter. Det är alltid kul att möta likasinnade och diskutera gemensamma intressen och utmaningar inom yrket. Jag ser även fram emot att skapa nya kontakter och lära av varandras idéer och erfarenheter.

Vad vill du att besökarna ska ta med sig från ditt pass?
Jag hoppas att besökarna kommer att lämna mitt pass med ny inspiration och konkreta verktyg för sin egen utveckling som lönekonsulter. Mitt mål är att erbjuda användbara insikter och praktiska tips som ni direkt kan tillämpa i er yrkesvardag.

Varför tycker du att det är viktigt att prata om yrket lönekonsult?
Jag tycker det är viktigt att prata om lönekonsultyrket för att öka medvetenheten kring dess komplexitet och mångsidighet. Jag vill bidra till att belysa hur lönekonsultens arbete sträcker sig bortom enbart siffror och löner, och i högre grad fokuserar på att skapa mervärde. Yrket handlar inte bara om att hantera ekonomiska transaktioner utan också om att skapa strategiska värden och bidra till företagets övergripande framgång

Agneta Claesson - Pensionspyramiden del 1 -
Den allmänna pensionen

Agneta från Pensionsmyndigheten kommer att förklara hur den allmänna pensionen fungerar, både de inkomstrelaterade delarna och de olika grundskydden. Hon kommer också att förklara det nya begreppet riktålder, vad det betyder för den enskilde och varför det är viktigt att kunna tolka sin pensionsprognos. 

Vad ser du mest fram emot inför Expo Lön?
Att inspirera deltagarna till att känna att pension är ett viktigt ämne oavsett ålder och att om de kan guida kollegor/medarbetare/anställda vidare till lämplig aktör kan det vara gott nog. Jag vill uppmuntra så andra får intresse för sin pension!

Vad vill du att besökarna ska ta med sig från ditt pass?
Att vi på Pensionsmyndigheten har ett informationsuppdrag utöver att administrera och betala ut allmän pension. Vi ska på olika sätt ge möjlighet för pensionsspararna att kunna förstå, förutse och kunna påverka hela sin pension. Jag hoppas ni som lyssnar kommer göra ett besök på pensionsmyndigheten.se!

Varför tycker du att det är viktigt att prata om pensionen?
Pensionens storlek kommer mest att påverkas av vad vi tjänar genom hela livet, om vi har en tjänstepension från en arbetsgivare och vid vilken ålder vi väljer att ta ut vår pension. Viss baskunskap under arbetslivet kan spela stor roll för den framtida pensionen. Du som läser detta behöver inte vänta till min föreläsning, gör en prognos redan nu och se vad du kan komma att få!

Linn Delin - Pensionspyramiden del 2 - Tjänstepension & försäkringar

Linn inleder hela dagen med att uppdatera dig med nyheter inom löne- och skatteområdet. Under eftermiddagen ger hon dig konkreta verktyg för att bland annat kunna navigera bland de olika kollektivavtalade försäkringarna och förmånerna. Vad ska du som lönekonsult ta hänsyn till vid olika frånvarotyper hos de anställda, och vilken hjälp finns att tillgå? 

Vad ser du mest fram emot inför Expo Lön?
Inför Expo Lön 2024 ser jag mest framemot att träffa alla kollegor i branschen, nya som gamla.

Vad vill du att besökarna ska ta med sig från dina två pass?
Efter mina pass hoppas jag att du som besökare ska har fått med dig flera verktyg och insikter inför kommande lönehantering, en ökad förståelse för pension och försäkringar tillsammans med aktuella nyheter.

Varför tycker du att det är viktigt att prata om ditt/dina ämne?
Då det är en del av det proaktiva arbetet inom lön att hålla sig uppdaterad inom en rad områden, så är det oerhört viktigt att göra just det som lönekonsult. Ämnen som exempelvis pension och försäkringar är många gånger ett område som inte får lika mycket uppmärksamhet som andra. Just därför är det viktigt att bygga på sin kunskapsbank och leverera förstklassig rådgivning till anställda, medarbetare och kunder även inom det området.

Utöver talarna ovan kommer också Mia Törnblom att ge en inspirationsföreläsning. I den kommer du få verktygen du behöver för att kunna ta makten över det du faktiskt kan påverka i ditt liv. 

Säkra din plats redan idag

Det finns fortfarande biljetter kvar! På vår hemsida hittar du datum, agenda, biljetter och annan viktig information om årets bästa dagar för dig som arbetar med lön!

Relaterade inlägg