Gavlegårdarna valde en helhetslösning för dataskyddsarbetet

Galvlegårdarnas logotyp

Det var strax innan GDPR trädde i kraft som Gavlegårdarna behövde support, struktur och bra verktyg för det dagliga arbetet framåt. Ola Jonsson arbetar som kvalitets- och dataskyddsansvarig och valde en helhetslösning från Visma Draftit, vilket har fungerat bra.

Här får vi stöd i både specifika frågor, men också exempel på hur vissa mallar kan se ut samt specialiserad information för vår bransch och frågor som berör den.

Ola Jonsson

Ola upplever att det är enkelt att hitta svar när det uppkommer frågor i organisationen. Registerförteckningen finns enkelt tillgänglig i Privacy Records, vilket är ett bra stöd i vardagen som dessutom kan kompletteras med en konsekvensbedömning med Privacy DPIA. Med utbildningsmoduler i form av e-learning görs utbildning i dataskydd för alla anställda.

Med Draftit får jag bra stöd i vardagen, både genom text, support och exempel. Det finns en trygghet i att jag vet att vi får med alla delar som krävs för dataskyddsarbetet.

Ola Jonsson

Om Gavlegårdarna

Gavlegårdarna grundades 1917 och är ett av Sveriges största allmännyttiga fastighetsbolag. De står idag för cirka 70 procent av alla hyreslägenheter i Gävle kommun.
www.gavlegardarna.se
Etablerat 1917
Sektor Kommunalt fastighetsbolag
Antal anställda cirka 200 anställda
Verktyg från Visma Draftit Privacy DPIA, Privacy E-learning, Privacy Evaluation, Privacy Records, Privacy Expert

Relaterade inlägg